Nieuwe fietsen Gebruikte fietsen
Nieuwe scooters Gebruikte scooters

ZORG & MOBILITEIT

OPENINGSTIJDEN


Goedkope fiets is meestal duurkoop!In een krantenbericht van een regionaal dagblad stond vorige week een artikel met de kop �Veel fietsen gevaar op de weg�! Uit een onderzoek van brancheorganisatie RAI Vereniging en Veilig Verkeer Nederland (VVN) blijkt dat er jaarlijks in Nederland 1,4 miljoen nieuwe fietsen verkocht worden waarvan 10 tot 15 procent van zeer slechte kwaliteit is.

Het gaat voornamelijk om spotgoedkope importfietsen uit China en andere Aziatische landen die gekocht zijn bij supermarkten, branchevreemde winkelketen of via internet die met allerlei gebreken (o.a. geknakte frames, gebroken trapassen, doorgezakte achterwielen, snel slijtende remvoeringen, giftige laksoorten en gevaarlijke stoffen in handvatten (cadmium) en in de aandrijving van elektrische fietsen) een gevaar zijn voor de verkeersveiligheid.

Door deze verontrustende boodschap heeft hetkabinet ge�ist dat inspectiediensten vanaf heden scherper gaan controleren. Branchevereniging Bovag heeft gereageerd dat een goedkope fiets (van � 100,- of � 150,-) meestal duurkoop is en dat de gebreken aan dergelijke fietsen vaak al binnen 1 jaar na aankoop ontstaan en dat de kosten voor reparatie vaak hoog zijn.

Daarom is het advies om bij aanschaf van een nieuwe fiets altijd naar de vakhandel te gaan. Om de consument optimaal van dienst te kunnen zijn heeft men bij de vakhandel altijd een goede service en garantie!


TERUG

Deel het met uw vrienden!


Nieuws


Let op!! Let op!!
Na 2 juni blijf ik actief met mijn mobiele servicewagen voor onderhoud en reparaties aan huis. »